O comunitate adevărată este alcătuită din oameni care se simt conectaţi și responsabili pentru ceea ce se întâmplă în jurul lor. Umanitatea este comunitatea noastră finală, și fiecare joacă un rol crucial.

Proiecte 2019

COPII AFLAŢI ÎN NEVOIE


dsga social support project children and their needs

Partener: Fundaţia "Cuvântul Întrupat"
Beneficiari: copii
Locaţie: Galaţi
Anul de lansare: 2019
Buget: 10.967,18 lei

Care sunt problemele reale?

Sărăcia, nevoile, curajul şi dorinţa de a avea un trai mai bun sunt doar câteva dintre cauzele care favorizeaza absenteismul şi abandonul şcolar. În oraşul Galaţi sunt înfiinţate câteva centre de zi, ce au implementat programul şcoală după şcoală. Copiii ce trăiesc în cartierele sărace şi fac parte din familii defavorizate, se pot înscrie în aceste centre pentru a beneficia de ajutor la teme din partea unor voluntari şi a unor educatori. Fundaţia "Cuvântul Întrupat" este centrul în care au acces copiii din cartierele vecine ale Şantierului Naval Damen Galaţi. Acolo, cei mici primesc ajutor şi îndrumare educaţională, lecţii de igienă, precum şi un duş cald şi mâncare gătită, pentru majoritatea dintre ei fiind singura masă din zi.

Soluţiile găsite?

Printre fundaţiile sprijinite de Şantierul Naval Damen Galaţi se numără şi Fundaţia "Cuvântul Întrupat". Pentru a le asigura un mediu prielnic, Damen Shipyards Galaţi a achiziţionat pentru copiii înscrişi în centru nenumărate rechizite, mobilier pentru bucătărie şi articole sportive precum: role, mingi de fotbal, palete de tenis, motorete.

Rezultatele:

 • Acum, centrul beneficiază de o bucătărie echipată în care bucătarii dispun de toate ustensilele necesare pentru prepararea meselor.
 • Copiii îşi pot petrece timpul liber făcând diferite activităţi sportive.
 • 40 de copii beneficiază de rechizite şcolare.

Proiecte 2018

MODERNIZARE LOCURI DE JOACĂ


Social Responsibility

Partener: Primăria Municipiului Galaţi
Beneficiari: comunitate
Locaţie: Galaţi
Anul de lansare: 2018
Buget: 619.420,00 lei

Care sunt problemele reale?

Oraşul Galaţi este al 8-lea oraş al României în ceea ce priveşte numărul de locuitori, fiind de asemenea unul dintre cele mai mari centre economice. Conform ultimelor statistici, mediul rural însumează un număr de 340.002 locuitori. Majoritatea oamenilor aleg să îşi petreacă timpul liber în spaţii deschide, precum parcuri, pentru a inspira aer proaspăt şi pentru a se relaxa. Deoarece oraşul are o întindere foarte mare, nu s-a putut realiza amenajarea tuturor zonelor, precum şi reabilitarea locurilor de joacă pentru copii.

Soluţiile găsite?

Întrucât copiii reprezintă viitorul de mâine, ne preocupă educaţia lor şi modul în care aleg să îşi petreacă copilăria. Ne dorim ca ei să se joace în parcuri şi să socializeze fără a fi dependenţi de tehnologie.

Din acest motiv am venit în sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi prin finanţarea integrală a două proiecte de modernizare spaţii de joacă aflate în:

 • Micro 17, bl. K3, str. Argeşului
 • Mazepa 1, str. Roşiori nr. 20, bl. G4 Paltin.

Întrucât "Zona Faleza Superioară Scuar Elice" reprezintă un simbol pentru navaliştii gălăţeni, monumentul "La elice" fiind prin destinaţia sa o semnătură a muncitorilor Şantierului Naval din Galaţi, SNDG este angrenat şi în proiectul de modernizare şi întreţinere a acestei zone obiectiv turistic.

Rezultatele:

 • O nouă faţă a oraşului

PROIECTE EDUCAŢIE


Proiecte: "Continuarea îmbunătăţirii accesului copiilor din medii defavorizate la educaţie"

"Un sat, un copil - proiect de burse speciale pentru educaţie pentru copii cu rezultate foarte bune din familii defavorizate"

Partener: Fundaţia Inimă de Copil
Beneficiari: Copii din medii defavorizate
Locaţie: Galaţi, Pechea, Tecuci
Anul de lansare: 2018
Buget: 320.000 lei

Care sunt problemele reale?

Judeţul Galaţi este unul dintre judeţele cu o rată mare a abandonului şcolar şi posibilităţi reduse ale copiilor din familii sărace la o educaţie de calitate, cu un şomaj extrem de mare şi cu numeroase familii având venituri la limita subzistenţei.

Conform statisticilor oficiale şi UNICEF, 19% dintre copiii din România abandonează şcoala înainte de încheierea clasei a VIII-a sau imediat dupa aceasta. Situaţia este cu atât mai dificilă în judeţele din zona de sud şi de est a României. Peste 30% din populaţia României trăieşte sub limita sărăciei, cei mai afectaţi fiind copiii. 23,000 copii nu au condiţii de viaţă în propria familie şi se află în instituţii.

Soluţiile găsite?

În perioada 2015-2016 proiectul a fost unul dintre proiectele finaliste la Gala "Oameni pentru oameni".

În 2018 fundaţia îşi propune să atingă următoarele obiective:

 • 60 de copii în centre de zi sau programe after-school
 • 50 de copii din judeţul Galaţi cu rezultate excepţionale susţinuţi cu burse lunare speciale şi extinderea programului pentru copiii din judeţele Brăila, Vaslui, Tulcea
 • 80 de copii implicaţi în activităţi de tip tabere pe perioada verii

Rezultatele:

 • Centrul de Zi din Galaţi are în prezent perioadă 21 de copii care beneficiază de activităţile şi susţinerea centrului. 25 de copii beneficiază de activităţile Centrului de Zi din Peche, iar 20 de copii beneficiază de programul After School din Tecuci
 • Programul special de burse "Un sat, un copil" a avut 40 de beneficiari din judeţul Galaţi numai în perioada ianuarie-septembrie

MODERNIZAREA CĂMINULUI


Social Responsibility

Partener: Căminul pentru persoane vârstnice "Ştefan cel mare şi Sfânt"
Beneficiari: elderly
Locaţie: Galaţi
Anul de lansare: 2018
Buget: 7.132,47 lei

Care sunt problemele reale?

Egalitatea şanselor, eliminarea discriminării şi marginalizării sociale, libertatea de a alege, independenţa şi individualitatea, confidenţialitatea şi demnitatea umană – acestea sunt doar câteva dificultăţi pe care le întâlnesc persoanele în etate. Căminul pentru persoane vârstnice "ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT" vizează promovarea calităţii vieţii şi a intereselor beneficiarilor şi crearea condiţiilor unei vieţi demne şi sigure a vârstnicilor cu respectarea drepturilor fundamentale care stau la baza asigurării serviciilor sociale. SNDG vine în ajutor ori de câte ori poate.

Soluţiile găsite?

Întrucât efortul lor contează pentru întreagă companie, ajutorul pe care l-am putut acorda constă în bunuri materiale necesare dotării căminului.

Rezultatele:

 • Căminul beneficiază de bunuri materiale necesare asigurării comfortului: paturi metalice şi supraetajate; lenjerii de pat compuse din perne, pilote, feţe de pernă, cearşafuri, precum şi televizoare.

Contact

Whether it's a simple question or you need assistance with your Damen product, we believe great things can start with a small conversation.

I'm interested in...