Cu toţii ştim că sănătatea este vitală. Astfel, încurajăm îmbunătăţirea serviciilor medicale din România si ne dorim ca aportul nostru să ajute la salvarea multor vieţi. Deoarece sănătatea este cel mai de preţ lucru şi totodată ceva ce nu putem întotdeauna controla, Şantierul Naval Damen Galaţi oferă prioritate acestui sector.

Projects 2020

DAMEN SHIPYARDS GALATI – UN AJUTOR DE NĂDEJDE PENTRU COMUNITATE


Damen Shipyards Galati sets as its objective the long-term investment in the community hospitals

Partener: Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați, Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Cuvioasa Parascheva” Galați, Spitalul CFR, Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Galati, Asociația SMURD, Serviciul de Ambulanță Galați
Beneficiari: medicii, pacienţii suspecți și infectați cu virusul COVID 19
Locaţie: Galaţi
Anul de lansare: 2020
Buget: 88.950,00 Euro

Care sunt problemele reale?

COVID-19- virusul mortal care a cauzat nenumărate decese la nivel global. Nicio țară nu a scăpat de infectarea cu acest virus. La scurt timp după ce China, Italia și Spania au declarat pandemie, asupra României s-a instituit stare de urgență, urmând a fi adoptate o multitudine de măsuri de siguranță și sancționatorii ce au dus la schimbarea vieții cotidiene.

Soluţiile găsite?

În România au fost înregistrate zeci de mii de cazuri de pacienți suspecți, mii de cazuri de pacienți infectați și sute de decese. S-a făcut apel la conștiința umană, întrucât oamenii sunt singurii care pot preveni răspândirea virusului. Dar ce se întâmplă cu cei care sunt deja diagnosticați COVID pozitiv. Viețile lor stau în mâinile medicilor și a sistemului medical, care în situații precum aceasta, scoate la iveală deficitul de echipamente medicale.

Șantierul Naval Damen Galați vine în sprijinul comunității prin achiziția echipamentelor necesare spitalelor locale, echipamente precum: mănuși, măști, viziere, combinezoane, dezinfectanți etc.. De asemeni, 2 EKG-uri si un sistem de ventilație au ajuns in secțiile spitalelor special amenajate pentru internarea pacienților. Conducerea șantierului nu a trecut cu vederea Serviciul de Ambulanță din Galați, sponsorizându-l cu 2 aparate necesare dezinfectării ambulanței.

Rezultatele:

 • dotarea secțiilor în care pacienții sunt internați;
 • protejarea doctorilor;
 • creşterea calităţii actului medical;
 • prevenirea infectării cu noul virus SARS-COV2;
 • diagnostic precis.

DAMEN SHIPYARDS GALATI CONTINUĂ DOTAREA SPITALELOR


Damen Shipyards Galati sets as its objective the long-term investment in the community hospitals

Responsabilitatea Social Corporatistă nu înseamnă o simplă donație din partea unei companii, Damen Shipyards Galați implicându-se responsabil și etic în acțiunile care au un impact pozitiv asupra societății.

”Desfășurarea acțiunilor de implicare socială ne aduc multe avantaje, cunoscând în acest mod atât un impact pozitiv exterior, cât și interior. Anul 2020 a început prin demararea unei acțiuni interne, de raportare a incidentelor cu potențial periculos. Scopul a fost acela de a conștientiza și de a preveni posibilele accidente. Trecând nepăsători față de acestea, riscăm să punem în pericol persoanele alături de care ne desfășurăm activitatea și nu în ultimul rând pe noi înșine. Astfel, din fondul alocat fiecărei raportări primite s-a strâns suma achiziționării unui aparat Ecograf necesar Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați. Datorită colegilor noștri care au înțeles mesajul acestei campanii și au ajutat la diminuarea riscurilor de accidente în câmpul muncii, am acoperit una dintre nevoile spitalului. La scurt interval de timp, Șantierul a fost sesizat de către Spitalul din Târgu Bujor cu privire la utilitatea unui aparat identic. Aparte de inițiativa demarată inițial și având în vedere că încercăm să asigurăm binele tuturor salariaților, am dat curs achiziționării și celui de-al doilea ecograf.”

Încă din 2018, Damen Shipyards Galați a început să răspundă afirmativ nevoilor spitalelor locale. Spitalul de Pneumoftiziologie a fost primul spital dotat, urmând ca în 2019 Șantierul să se plieze și pe cerințele Spitalului de Copii ”Sf. Ioan”. Unul dintre sectoarele principale asupra căruia compania își îndreaptă atenția este reprezentat de Obiectivul de Sustenabilitate nr. 3 de pe harta Sustainable Development Goals, denumit ”Good Health and Well Being”. Prin prioritizarea acestui sector, Damen Shipyards Galați dorește ca fiecare cetățean gălățean să beneficieze de controale și tratamente medicale în conformitate cu standardele Europene.

SPITALELE - O ADEVĂRATĂ NECESITATE PENTRU CETĂȚENI


Partener: Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați
Beneficiari: pacienţii cu probleme respiratorii
Locaţie: Galaţi
Anul de lansare: 2020
Buget: 70.000,00 EURO

Care sunt problemele reale?

Coronavirus - virusul care a provocat nenumărate schimbări la nivel global. Afectarea economiei, închiderea activităților culturale, închiderea școlilor și suspendarea cursurilor, evaluarea sistemului medical, externarea din spitale a pacienților care nu necesitau intervenții urgente, sunt doar câteva dintre problemele cauzate de noul virus SARS-COV2. În Galați, 641 cetățeni din numărul total de 628.104 au fost infectați. Acest virus, cauzează probleme la nivel de căi respiratorii, îngreunând procesul de oxigenare. Așadar, sistemele de oxigeno-terapie se numărau printre elementele vitale spitalelor.

Soluţiile găsite?

Așadar, Damen Shipyards Galati a răspuns pozitiv cererii primite din partea Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Galați și a sponsorizat cu aproximativ 2.000 sisteme de oxigeno-terapie și rampe de gaz necesare instalării acestora. Aceste rampe au fost instalate în cele 2 secții ale spitalului transformate special în secții de tratare a pacienților cu Coronavirus.

Rezultatele:

 • facilitarea procesului de respirare al pacienților;
 • oxigenarea creierului;
 • prevenirea deceselor.

Proiecte 2019

DAMEN GALAȚI INVESTEŞTE ÎN SPITALELE DIN COMUNITATEA LOCALĂ


Damen Shipyards Galati sets as its objective the long-term investment in the community hospitals

Şantierul Naval Damen Galaţi îşi fixează ca obiectiv investirea pe termen lung în spitalele din comunitate

2018 reprezintă pentru Şantierul Naval Gălăţean începutul unei noi strategii cu privire la dezvoltarea durabilă a comunităţii locale. Educaţia, sănătatea şi serviciile sociale sunt cele trei sectoare în care şantierul investeşte în mod constant. Inaugurarea salinei artificiale din cadrul Spitalului TBC a fost primul proiect prin care şantierul şi-a făcut simţită prezenţa în spitalele locale. Parteneriatul cu Spitalul de Pneumoftiziologie nu s-a încheiat, urmând ca primele luni ale anului 2019 să marcheze dotarea acestuia cu aparatura medicală necesară, în valoare de 241.316,00 Lei.

Acum, şantierul anunţă încheierea unui parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi, marcat prin sponsorizarea cu echipamentul – Sistem de ventilare TwinStream Light Model în valoare de 184.863,19 Lei.

"Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Sf. Ioan Galaţi este unul dintre cele 6 spitale clinice de urgenţă din România, care asigură urgenţele medico-chirurgicale pentru copiii din regiunea Dunărea de Jos. În acest context, în spitalul nostru se internează mai mulţi copii cu afecţiuni în sfera ORL şi ale aparatului respirator, care necesită o serie de manevre de urgenţă, cum ar fi laringoscopia suspendată pentru extragerea corpilor străini din căile respiratorii, abordarea tumorilor laringiene precum şi intervenţii chirurgicale pe căile respiratorii şi la nivelul plămânilor. Pentru a efectua aceste intervenţii este necesar un aparat denumit Jet Ventilation. Oferta Damen Shipyards Galaţi de a sponsoriza spitalul nostru cu acest echipament reprezintă un gest de profund umanism faţă de comunitatea locală şi care va duce la consolidarea relaţiilor dintre compania dumneavoastră şi locuitorii din această regiune a ţării. Fără el, o parte din pacienţii pediatrici ar fi avut o evoluţie nefavorabilă, uneori fatală." a declarat Victoriţa Ştefănescu, doctor universitar conferenţiar şi managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii.

"Deoarece suntem unul dintre pilonii principali ai economiei gălăţene şi nu în ultimul rând oameni, suntem conşienţi de necesitatea investiţiilor de acest tip. Sprijinim sănătatea şi intenţionăm ca pe viitor să asigurăm cat putem din nevoile instituţiilor medicale." adaugă conducerea managerială Damen Shipyards Galati.

DAMEN SHIPYARDS ÎN ROMÂNIA-INVESTIM ÎN SĂNĂTATE


Social Responsibility

Partner: Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Galati
Beneficiaries: pacienţii internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie
Location: Galaţi
Launch Year: 2019
Budget: 241.315,00 lei

Care sunt problemele reale?

2018 a reprezentat anul demarării investițiilor în sănătate pentru Șantierul Naval Damen Galați. Anul 2019 aduce în atenţia conducerii şantierului gălăţean nevoile acute de care suferă sistemul sanitar din oraşul natal. Parteneriatul dintre Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi şi Şantierul Naval Damen Galaţi S.A nu s-a oprit, achiziţionarea aparaturii necesare constituind următorul demers.

Soluţiile găsite?

Aparate, în valoare de 241.315,00 Lei, precum: ecograf doppler însoțit de accesorii; aparat pentru vizualizare vene; spirometru; EKG cu 12 canale; monitoare pacient; set bronho-fibroscop cu accesorii; masa de spălat, endoscop, centrala telefonică, 70 buc telefoane, inclusiv cablurile și conectorii au început să se livreze către spital începând cu luna martie a anului curent.

"Dorim să precizăm faptul că, prin dotarea spitalului nostru cu echipamente medicale noi de către Şantierul Naval Damen Galaţi, au fost înlocuite sau completate mijloacele de investigare aflate în dotarea instituţiei noastre, ceea ce a condus la creşterea calităţii actului medical, având în vedere faptul că toate aceste echipamente fac parte din ultima generaţie de aparatură medicală. Pe lângă beneficiarii direcţi, pacienţii acestui spital, beneficiază de această dotare şi echipa medicală a instituţiei, întrucât profesionalismul actului medical a fost ridicat la standarde europene.", precizează Dr. Monica Necula, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi.

Rezultatele:

 • 2.244 pacienţi beneficiari până în prezent;
 • Precizie în oferirea unui diagnostic;
 • Creşterea calităţii actului medical.

Proiecte 2018

SALINĂ ARTIFICIALĂ


Social Responsibility

Partener: Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Galati
Beneficiari: pacienţii internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie
Locaţie: Galaţi
Anul de lansare: 2018
Buget: 100.000,00 lei

Care sunt problemele reale?

Este dovedit clinic faptul că tratamentul cu aerosoli salini ajută la curăţarea tractului respirator, la reducerea acceselor de tuse, la scăderea vâscozităţii sputei şi la uciderea microbilor din sistemul respirator. De asemenea, salina artificială este recomandată şi pacienţilor cu astm. Angajaţii Şantierului Naval din Galaţi şi nu numai muncesc în condiţii grele, fiind nevoiţi să inhaleze praf şi alte substanţe nocive pentru plămânii lor.

Soluţiile găsite?

Şantierul Naval Damen Galaţi a finanţat Spitalul TBC cu suma necesară construirii acestei saline. Salina artificială cu roci de sare din Himalaya beneficiază de mai mulţi aerosoli decât cei ce se găsesc în salinele naturale. Un halogenerator permite mărunţirea şi transformarea cristalelor de sare de Himalaya în particule foarte fine care ulterior sunt introduse în salină şi asigură un efect terapeutic major.

Rezultatele:

 • Singurul spital din Galaţi dotat cu o salină
 • Pacienţii internaţi se pot recupera mai repede beneficiind de aceste servicii
 • Acest tip de medicină alternativă vine în sprijinul şi în completarea tratamentelor alopate prescrise de medic, ajutând la vindecarea mai rapidă a bolilor pulmonare acute şi la uşurarea suferinţelor bolnavilor cronic

CENTRUL DE INTERVENŢIE TIMPURIE ŞI RECUPERARE PENTRU COPII CU DIZABILITĂŢI


Social Responsibility

Partener: Fundaţia Inimă de Copil
Beneficiari: Copii cu dizabilităţi
Locaţie: Galaţi
Anul de lansare: 2018
Buget: 110.000 lei

Care sunt problemele reale?

Una dintre cele mai apăsătoare probleme cu care ne confruntăm este sănătatea, aceasta fiind greu de gestionat. Raportându-ne la centrele de terapii din judeţul Galaţi, numărul copiilor cu dizabilităţi este destul de mare.

Spre deosebire de celelalte centre, serviciile Centrului de intervenţie timpurie şi recuperare pentru copii cu dizabilităţi sunt accesate şi de copii care vin din mediul rural din judeţul Galaţi şi chiar în câteva cazuri din judeţele Tulcea, Brăila sau Republica Moldova.

Soluţiile găsite?

Centrul oferă servicii pentru 35-40 copii lunar şi 75-80 copii anual, cei mai mulţi din oraşul şi judeţul Galaţi dar şi din judeţele Tulcea sau Brăila.

Se realizează evaluarea copiilor, planurilor individualizate de intervenţie şi sesiunile de terapie recuperatorie pentru:

 • Logopedie si dezvoltarea limbajului
 • Dezvoltarea cognitivă şi corectarea deficitelor de atenţie, de comportament
 • Kinetoterapie şi recuperare fizică
 • Terapie senzorială
 • Dezvoltarea deprinderilor de auto-îngrijire şi de integrare socială

Rezultatele:

Centrul a avut ca beneficiari în perioada ianuarie-septembrie 2018 un număr total de 55 de copii cu întârzieri în dezvoltare sau dizabilităţi care au avut şedinţe de terapie recuperatorie. La finalul lunii septembrie 2018, 40 de copii se află în programul de terapie în cadrul centrului.

Până la finalul lunii septembrie au fost realizate:

 • 42 de şedinţe de evaluare complexă în cadrul echipei multidisciplinare sau reevaluare a cazurilor
 • 395 de şedinţe de kinetoterapie, gimnastică medicală
 • 1102 şedinţe de logopedie, corectare a deficienţelor de vorbire
 • 752 ore de terapie ocupaţională şi dezvoltare a deprinderilor de autonomie
 • 1178 şedinţe de stimulare cognitivă şi recuperare psihopedagogică

ACHIZIŢIA ECHIPAMENTELOR DE SALVARE DE LA ÎNĂLŢIME

Social Responsibility

Partener: Urban Volunteer Search and Rescue - UVSAR
Beneficiari: membrii UVSAR
Locaţie: Galaţi
Anul de lansare: 2018
Buget: 15.000,00 lei

Care sunt problemele reale?

Accidentele sunt imprevizibile. Nimeni nu poate evita producerea lor indiferent de cât ar fi de precaut. Poate fi vorba despre tine sau despre unul dintre colegii tăi. Cu toate acestea, fiecare accident din câmpul muncii necesită un plan de salvare de la înalţime. Urban Volunteer Search and Rescue este una dintre asociaţiile care are membrii instruiţi pentru a putea face faţă unor asemenea incidente.

Soluţiile găsite?

Investirea în echipamente necesare atât la activitatea de instruire cât şi la intervenţii. Achiziţia a 4 aparate de respirat şi 2 echipamente complete de căutare - salvare.

Rezultatele:

 • dotarea cu echipamentele indispensabile desfăşurării activităţii de voluntariat
 • întinderea sferei procedurilor de salvare
 • instruirea personalului în scopul utilizării echipamentelor în mod adecvat, precum şi detalierea acţiunilor ce necesită folosirea acestor echipamente

Testimoniale

Dr. Monica Necula - despre salina artificială

Monica Necula, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Galati

"Am avut plăcerea să întâlnesc echipa managerială a Şantierului Naval Galaţi, o echipă de oameni tineri, profesionişti, preocupaţi de sănătatea angajaţilor lor, deschişi către problemele comunităţii în care trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea.

Am fost impresionată de seriozitatea abordării şi promptitudinii cu care au dat curs rezolvării dorinţelor noastre de creştere a calităţii actului medical prin înfiinţarea în cadrul instituţiei noastre a unei saline artificiale menite să ofere o soluţie complementară tratamentului specific unor afecţiuni pulmonare.

Mulţumim Damen Shipyards Galaţi!"

Dr. Monica Necula, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi

Priveşte Video

Anna Cristina Burtea - despre centrul de recuperare medicală

Anna Christina Burtea

"Consider că această colaborare dintre Şantierul Naval Damen Galaţi şi Fundaţia Inimă de Copil, se bazează pe 3 lucruri pe care le avem în comun: constanţă, curaj şi generozitate. Şantierul este un partener de încredere, un partener care a răspuns nevoilor existente ale copiilor, ale familiilor acestora şi nu în ultimul rând ale societăţii. Damen este un partener care a avut curajul să ia în serios problemele comunităţii."

Anna Cristina Burtea, Director Executiv - Fundaţia Inimă de Copil

Priveşte Video

Contact

Whether it's a simple question or you need assistance with your Damen product, we believe great things can start with a small conversation.

I'm interested in...